Смажені яйця з беконом прискорюють деградацію мозку
Вчені встановили, що такий сніданок прискорює процеси деградації мозку і сприяє хворобі Альцгеймера.
Ви теж любите такий сніданок? Будьте обережні, речовини, що містяться в такому рясному сніданку є шкідливими для Вашого здоров'я і Вашого психічного стану.
Вчені з медичного комплексу Маунт-Синай в Нью-Йорку, який є одним з найстаріших і найбільших в Америці, тривалий час спостерігали за впливом кінцевих продуктів глікозилювання (AGE) на психічну систему дорослих людей. Ці продукти виникають при з'єднанні білків, вуглеводів і жирів при високій температурі. AGE продукти містяться в більш високих концентраціях у беконі, копчених ковбасах, піці, бургери, грілованнимі і смажених продуктах.
Вчені спочатку проводили експерименти на мишах: стежили за розвитком і зміною мозку, здібностями вчитися і запам'ятовувати. Друга група піддослідних мишей отримувала настільки ж енергетично цінне харчування, але без AGE продуктів.
"Особи, яких годували продуктами з високим вмістом AGE, частіше були схильні забудькуватістю, а деменція і деградація мозку наступала швидше." - Стверджують вчені і радять людям віддавати перевагу вареній їжі, ніж смаженої або грілованнимі, особливо людям, що страждають психічними захворюваннями.