Схуднути до літа

Схуднути до літа

Напевно, на світі мало дівчат і жінок, які не хотіли б схуднути, тим більше до теплих днях, коли, нарешті, можна зняти обридлу за зиму теплий одяг.

І постати перед очима оточуючих хочеться, звичайно, стрункою. Поради, як схуднути до літа, сиплються як з рогу достатку не тільки від професійних дієтологів, але і з екранів телевізорів та зі сторінок журналів.

Мені ж хочеться послатися на авторів дієти, яка не надто у нас відома, хоча і винайдена більше двадцяти років тому, а саме - на Бреду Хробат і Мойцу Поляншек. Їх «90-денна дієта роздільного харчування» обіцяє схуднення на 25 кг без шкоди для здоров'я.

  • Дієта розділена на відрізки по 4 дні: білковий, Крохмалистий, вуглеводний і вітамінний.
  • Відрізки не можна міняти місцями. Не можна їсти смажене, солоне.
  • Обов'язково випивати 2,5-3 літри води на день.
  • Дієта переноситься легко, так як дозволені в цей день продукти можна їсти без обмежень.
  • Правда, не можна з'їдати більше 1500 ккал в день.

І тепер рецепти страв, які можна їсти в 4-денні цикли, щоб схуднути.

Білковий день

Можна їсти пісне м'ясо, м'ясний нежирний бульйон, наприклад, з індички, курки, кролика, рибу, морепродукти у вареному або запеченому вигляді, яйця варені, молоко та молочнокислі продукти, овочі, шматочок хліба. Салати можна заправляти невеликою кількістю оливкової олії або лимонним соком. Не можна їсти страви з картоплі.

Філе курки у фользі

Вам потрібно:

- Куряче філе;
- Ріпчаста цибулина;
- Перець;
- Зелень петрушки;
- Оливкова олія;
- Сіль.

Спосіб приготування:

На один шматочок філе покласти кільця цибулі, посолити, посипати подрібненою петрушкою, побризкати маслом, накрити другим шматочком, загорнути у фольгу і запекти в гарячій духовці до готовності, приблизно по 10-15 хвилин з кожного боку.

Запечена морська риба (хек, тріска, окунь)

Вам потрібно:

- 800 г філе нежирної морської риби;
- Корінь імбиру;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 1-2 ст. ложки лимонного соку;
- 150 мл молока;
- 1 яйце;
- Сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Філе промити, нарізати великими шматками, посолити, посипати натертим на тертці імбиром, скропити лимонним соком, укласти у форму, змащену оливковою олією.

Зверху укласти кільця цибулі, залити яйцем і до готовності запекти в попередньо розігрітій духовці, приблизно протягом півгодини.

Салат з раковими шийками

Вам потрібно:

- 250 г ракових шийок;
- 1 свіжий огірок;
- 6-8 редисок;
- 20 г зеленої цибулі;
- 10 г зелені кропу;
- Оливкова олія;
- Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Ракові шийки відварити і нарізати шматочками.

Огірок, редис, цибулю, кріп подрібнити, все перемішати, посолити, заправити невеликою кількістю оливкової олії.

Прикрасити гілочками петрушки.

Крохмалистий день, щоб схуднути

Можна картопля, бобові, гречку, рис, пшоно, овочевий бульйон і невеликий шматочок хліба.

Каша рисова

Вам потрібно:

- 1 склянка рису;
- 3 склянки овочевого бульйону;
- Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Промитий рис засипати в киплячу воду і варити 7-8 хвилин, злити воду, додати овочевий бульйон, посолити, варити до готовності.

Картопля з кмином

Вам потрібно:

- 500 г картоплі;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 1/2 чайної ложки насіння кмину;
- Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю очистити, нарізати, запустити в киплячу підсолену воду, додати подрібнену цибулю, варити до готовності. За 10 хвилин до завершення варіння додати кмин.

Вуглеводний день

Можна крупи, випічку, хліб, овочі. На вечерю до 18 вечора дозволяється 1 тістечко або половина морозива, пара-трійка кубиків гіркого шоколаду. Але не забувати про 1500 кл.

Суп перловий

Вам потрібно:

- 50 г перлової крупи;
- 3 середніх картоплини;
- 1 ріпчаста цибулина;
- Рослинна олія;
- 2 лаврових листа;
- Трохи оливкового масла;
- Зелень кропу;
- Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Крупу замочити заздалегідь, потім запустити в киплячу воду і варити до напівготовності, додати нарізану кубиками картоплю, подрібнену цибулю, варити до готовності.

За 5 хвилин до завершення варіння додати лавровий лист, посолити.

При подачі на стіл можна додати трохи оливкового масла і посипати подрібненою зеленню кропу.

Салат з буряка

Вам потрібно:

- 400-500 г буряка;
- 1 ст. яблучного оцту (можна замінити лимонним соком);
- 1-2 ст. ложки оливкової олії;
- 1 зубчик часнику;
- 1/2 ріпчастої цибулини;
- 15 г зелені петрушки;
- Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Буряк відварити, очистити, нарізати тонкими часточками, укласти на блюдо, часник розтерти з сіллю, цибулю і зелень петрушки подрібнити.

Змішати з яблучним оцтом і оливковою олією. Додати трохи кип'яченої води, добре розмішати і отриманим соусом полити буряк.

Морозиво з соку малини

Вам потрібно:

- 1 склянка свіжої або замороженої малини;
- 1 ст. ложка лимонного соку;
- 1 ст. ложка апельсинового соку;
- 100 г вершкового морозива.

Спосіб приготування:

Обережно перемішати малину і морозиво, полити соком лимона і апельсина, поставити на півгодини в холодильник.

При подачі на стіл прикрасити цілими ягідками малини.

Можна посипати невеликою кількістю чорного тертого шоколаду.

Вітамінний день

Можна їсти овочі, фрукти, окрім бананів, сухофрукти, горіхи. Тобто можна кожні 2-3 години, як і раніше не забуваючи про 1500 кл в день.

Овочеві салати є надзвичайно корисними для здоров'я. Рецепти смачних овочевих салатів завжди допоможуть вам приготувати щось новеньке та цікаве, а основне - корисне!

Салат з капустою

Вам потрібно:

- 200 г капусти білоголової;
- 2 яблука;
- 30 г зеленої цибулі;
- 10 г зелені петрушки;
- 1/2 склянки чорної смородини, свіжої або замороженої (можна замінити 2-3 ст. Ложками журавлини).

Спосіб приготування:

Капусту дрібно нашаткувати, з яблук видалити серцевину і теж нашаткувати, зелена цибуля і зелень петрушки подрібнити, все перемішати, посолити, додати смородину або злегка придавлену журавлину.

Заправити лимонним соком і невеликою кількістю оливкової олії.

Салат фруктовий

Вам потрібно:

- 100 г ананаса (можна замінити грушею);
- 3 ківі;
- 1 апельсин;
- 1/4 склянки подрібнених волоських горіхів;
- 1-2 чайних ложки лимонного соку;
- Яблучний сік за смаком.
- Кілька листочків м'яти (можна замінити базиліком).

Спосіб приготування:

Ананас, ківі, апельсин очистити і подрібнити, додати горіхи, лимонний сік, перемішати, залити яблучним соком.

Прикрасити листочками м'яти або базиліка.

Розвантажувальний день

3 літри рідини - чиста вода і неміцний зелений чай без цукру. Можна додати трохи лимонного соку.

Якщо є проблеми зі здоров'ям, то обов'язково порадитися з лікарем.


Сподобалась стаття? Поділіться з друзями:


Теги:
Всього коментарів: 0
avatar