Страви для тих, хто хоче бути стрункими

Страви для тих, хто хоче бути стрункими

Для того, щоб залишатися струнким, зовсім не потрібно голодувати, сидіти на строгих дієтах, які позбавляють організм необхідних йому поживних речовин і вганяють у депресію.

Необов'язково виснажувати себе багатогодинними тренуваннями в спортзалі. Для цього більшості з нас необхідно навчитися правильно харчуватися. Відмовитися від шкідливих продуктів і перейти на ті, що корисні і здоров'ю, і красі і ... гаманцю. Деякі з таких страв пропонуємо сьогодні.

Щі з квашеної капусти з грибами

Вам потрібно:

- 500 г квашеної капусти;
- 40 г сушених грибів;
- 2 ріпчасті цибулини;
- 2 моркви;
- 1 корінь петрушки;
- 1-2 ст. ложки томат-пасти (сама я кладу лечо);
- 1 ст. ложка борошна;
- 2 лаврових листа;
- 1 зубчик часнику;
- 3 перцю горошком;
- Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Сушені гриби замочити в холодній воді, а краще в суміші води і молока. Потім відварити до м'якості, подрібнити, відвар процідити.

Квашену капусту перебрати, віджати, дрібно нашаткувати.

Ріпчасту цибулю подрібнити, обсмажити в глибокій сковороді на олії, додати натерту на тертці моркву, згасити.

Додати томатну пасту, хвилин через 5 капусту і тушкувати ще півгодини.

За 10 хвилин до кінця гасіння додати до овочів попередньо підсмажену на сковороді і розведену невеликою кількістю грибного відвару борошно і перець горошком.

Перекласти в каструлю, додати гриби, грибний відвар, стовчених часник, лавровий лист, додати гарячої води, якщо треба, посолити і кип'ятити ще хвилин 10-15.

При подачі на стіл окремо подати сметану.

Солянка пісна

Вам потрібно:

- 500 г капусти білоголової свіжої;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 2 солоних огірка;
- 2 солодких перцю;
- 3 ст. ложки рослинної олії;
- 2 лаврових листа;
- Сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

У глибокій сковороді на олії обсмажити до світло-золотистого кольору подрібнену цибулю, додати моркву, натерту на крупній тертці, і згасити. Через 5 хвилин додати дрібно нарізані солоні огірки і солодкий перець, згасити.

Додати дрібно нашатковану капусту і тушкувати, поки вона не стане м'якою, приблизно годину-півтори, доливаючи в міру потреби воду або овочевий бульйон, щоб страва не підгоріло. За 10 хвилин до готовності посолити, поперчити, додати лавровий лист.

Готову солянку перекласти у форму, полити трохи вершковим маслом і поставити на півгодини в попередньо розігріту духовку, щоб страва підрум'янилося.

Котлети з яловичини та овочів

Вам потрібно:

- 500-600 г м'якоті яловичини;
- 50 г буряка;
- 50 г моркви;
- 70 г капусти білоголової;
- 1-2 ріпчасті цибулини;
- 2-4 зубчики часнику;
- 15 г зелені петрушки;
- 1 яйце;
- Панірувальні сухарі;
- Сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Яловичину провернути на м'ясорубці.

Моркву і буряк зварити, остудити. Буряк варити в шкірці, потім очистити, натерти овочі на дрібній тертці, віджати сік і поки залишити. Змішати масу з м'ясним фаршем. Додати яйце, посолити, поперчити, добре перемішати, сформувати невеликі котлети, обваляти в панірувальних сухарях. Укласти на деко, змащене олією, і запекти до готовності в попередньо розігрітій духовці.

З овочевого соку приготувати соус: Обсмажити на рослинній олії подрібнену цибулину, додати 1 ст. ложку борошна і смажити до золотистого кольору. Змішати з овочевим соком.

Якщо соус густий, розбавити водою. Солити і перчити за смаком

Хек або інша біла риба з маринованим часником

Вам потрібно:

- 500 г риби;
- Рослинна олія;
- 4 зубчики часнику;
- 1 склянка розведеного оцту;
- Цукор за смаком;
- 2 лаврових листа;
- 3 перцю горошком;
- 1 гвоздичка;
- Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Рибу нарізати шматками, обсмажити з обох боків на олії до готовності, остудити.

Маринад - часник розтерти з сіллю. Закип'ятити в емальованому посуді 1 стакан розведеного оцту, додати туди часник, цукор, лавровий лист, перець, гвоздику.

Готовим маринадом залити рибу і на добу поставити в холодильник.

Подавати до столу з хріном.

Піца пісна

Вам потрібно:

- 1/2 склянки меленої кукурудзяної крупи;
- 250 г печериць;
- 200 г очищеної гарбуза;
- 1 солодкий перець;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 2 помідори;
- 1-2 зубчики часнику;
- 15 г петрушки;
- Рослинна олія;
- 2 склянки води;
- Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Закип'ятити воду, додати сіль, кукурудзяну крупу і варити на повільному вогні, постійно помішуючи хвилин 20. Додати 2 ст. ложки олії і викласти масу рівним шаром в круглу форму, вистелену пергаментним папером, дати охолонути.

Обсмажити на сковороді нарізану півкільцями цибулю, додати крупно нарубані гриби і подрібнений часник, смажити 5-7 хвилин.

Додати нарізану невеликими шматочками гарбуз і нарізаний соломкою перець, посолити, поперчити, посмажити 5 хвилин на сильному вогні. Посипати остигнула коржик подрібненою зеленню петрушки і викласти зверху обсмажені овочі та гриби, на них кружечки помідорів, і поставити піцу на 10 хвилин у духовку температурою +200 С.

Подавати на стіл піцу гарячої.

Салат з капусти з яблуками

Вам потрібно:

- 500 г капусти білоголової;
- 3-4 яблука;
- 2 моркви;
- Лимонний сік і сіль за смаком;
- Оливкова олія або сметана для заправки.

Спосіб приготування:

Капусту нашаткувати, посолити, розтерти руками, укласти в каструлю і поставити в холодильник на 1 годину.

Дістати, додати натерті на тертці яблука та моркву, лимонний сік, заправити оливковою олією або сметаною і подавати на стіл.

Салат з гарбуза, яблук і моркви

Вам потрібно:

- 100 г очищеної гарбуза;
- 2 моркви;
- 1-2 яблука;
- 10 г кропу;
- Рослинна олія або нежирна сметана для заправки;
- Сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Гарбуз, моркву і яблука натерти на крупній тертці, з яблук видалити серцевину. Посолити, акуратно перемішати, заправити сметаною або рослинним маслом. Посипати подрібненою зеленню кропу.

Напій вітамінний

Вам потрібно:

- 500 г моркви;
- 1 стакан журавлини;
- 1 склянку води;
- Мед за смаком.

Спосіб приготування:

З моркви і журавлини вичавити сік, перемішати соки, розбавити водою, додати мед, добре розмішати до повного розчинення меду.

Подавати напій в стаканах.


Сподобалась стаття? Поділіться з друзями:


Теги:
Всього коментарів: 0
avatar